Pari viikkoa sitten kun olimme saapumassa kotiin, näimme kaksi poliisia seisomassa alaovella sorkkarauta kädessä. Ei me sitä kauheasti mietitty, mutta kun palokunnan johtoauto ja tikapuuauto myös pysähtyi talon eteen, lähdimme juoksemaan ja päästämään poliisit ja palomiehet sisään. Mikelin naapurilla oli remppa käynnissä ja mietimme, jos siellä on syttynyt tulipalo. Kun päästiin poliisien luokse, he sanoivat että eräs mies oli jäänyt hissiin jumiin ja koska miehen rouva oli soittanut hätänumeroon, poliisit luulivat että mies on saanut jonkinlaisen kohtauksen hississä. Mies oli kunnossa, rouva oli soittanut hätänumeroon, kun eivät tienneet mitä tehdä. Ainoastaan hissin sisällä on puhelinnumero johon soittaa jos hissi on jumissa. Tämä pariskunta oli itäeurooppalaistaustainen.

Tänään olin menossa alakerran kahvilaan kahville, enkä ottanut kännykkää mukaan ja kun minä lähdin, Mikel meni suihkuun. Kun hissin kerrosilmoitin ilmoitti että ollaan ensimmäisessä kerroksessa (suomalaisittain toisessa) hissi pysähtyi. Ja kun minulla ei ollut kännykkää ja vaikka olisikin ollut, ei hississä välttämättä ole kuuluvuutta, joten aloin painamaan hätänappia. Meni jonkin aikaa ennen kuin yksi naapureista tuli kysymään että mikä on hätänä. "Jumissahan täällä ollaan". Hän sanoi soittavansa hissifirman päivystysnumeroon ja meni asuntoonsa, mutta palasi hetken päästä kysymään sitä päivystysnumeroa, kun sen löytää ainoastaan hissistä. Hetken päästä hän palasi ja sanoi että korjaaja on tulossa ja kysyi että onko kaikki hyvin ja kun olin kunnossa, hän palasi kotiinsa. Noh siellä hississähän ei ollut paljon tekemistä joten siitä ajasta ei ole juuri kerrottavaa. Jonkin ajan kuluttua naapurin nainen palasi ja sanoi, että hänen täytyy lähteä viemään lapsia kouluun ja kysyi, josko voisi hakea jonkun. Naapuri kävi ilmoittamassa Mikelille että olen hississä ja Mikel laskeutui nopeasti, koska pelkäsi jos olen paniikissa. Hän muisti tuosta edellisestä hissi jumituksesta että eräällä naapurilla, joka on entinen poliisi, löytyy avain jolla avata hissi. Ilmeisesti myös se auttaja naapuri oli käynyt ensin siellä, mutta silloin kyseinen ex-poliisi ei ollut paikalla. Mikel ja ex-poliisi avasivat sitten alakerroksessa hissinoven ja pääsin hyppäämään pois ja tottakai juuri sillä hetkellä tulee sisään hissifirman lähettämä mies. Hissifirman mies kertoi että kesti kauan sen takia kun paikallinen auttaja on sairaslomalla ja hänen piti tulla toisesta kaupungista.

 Kun kotiin pääsin ja katsoin kelloa, niin oli siellä hississä vierähtänt 45 minuuttia, mutta aika kului yllättävän

nopeaa, luultavasti siksi kun ei ollut kelloa josta tuijottaa joka minuutti että kauanko on kulunut. Taas yhtä kokemusta rikkaampana olen valmis palaamaan Suomeen.

Aaa... ei se taida oikeasti olla rasisti, kyllä tuo hissi jättää loukkoon myös paikallisetkin, mutta tuo ensimmäinen

hissijumi-pariskunta vain jäi mieleen…