No Real hävisi…jäljellä kaksi kierrosta, joissa joukkue on pakkovoiton edessä jos haluavat jatkaa pelaamista La Ligassa, mutta voitotkaan eivät välttämättä riitä. Muutama vuosi takaperin Osasunalla oli samanlainen tilanne kuin Realilla oli nyt ja silloin Real antoi Osasunan voittaa keskinäisen ottelun jotta Osasuna ei tippuisi. Nyt useat olivat varmoja, jopa Osasunan radikaalikannattajat, että Osasuna tekisi vastapalveluksena saman Realille, mutta ei. Pettyneitä olivat niin Realin fanit kuin Osasnan radikaalikannattajat, jotka marssivat ulos kesken ottelun protestoidakseen…no vielä on kaksi viikkoa armonaikaa… Aupa REAL!!


Eilen (28.5.2007) täällä ja koko Baskimaassa oli kohtalaisen tuulinen päivä, lehdestä luin että tuuli yltyi kovimmillaan yli 100km/h ja aallot olivat korkeimmillaan yli 10m. Eilen ei todellakaan ollut mitään hyötyä pienestä sateenvarjosta, sadetta tuli välillä kuin saavista kaatamalla ja tuulella höystettynä ei toivoakaan selvitä. Iltapäivällä päätin sitten testata takkini veden pitävyyden todenteolla; kumpparit jalkaan, kurahousut päälle, takki niskaan ja ei kun menoksi. Päätin tehdä kävelylenkin rannalla, aluksi ripsi vain hieman vettä, mutta kun sade todella alkoi, sitä vettä todella tuli ja sain ihan rauhassa kävellä yksin rannalla, ei pelkoakaan muista, rannalla joka yleensä vetää väkeä puoleensa. Takki piti sanansa ja pääsin kuivana takaisin.


Uutisissa on myös ollut paljon puhetta ETA:n videosta. Videossa nähdään kuinka etarrat (ETA:n taistelijat) harjoittelevat ampumista käsiaseella, pommin kokoamista ja räjäyttämistä sekä kuinka he valmistautuvat tiedotustilaisuuteen. Videota on esittänyt Tele5, videon kokonaispituus on yli 5min, mutta televisiossa sitä ei ole näytetty kokonaisuudessaan. Poliisit tutkivat nyt videota, toivossa että he saisivat lisävalaistusta ETA:n tapaan tehdä pommeja.


Vaaleista vielä sen verran että vaalipäivänä vielä kielletynpuolueen EAE – ANV kannattajat menivät joissain paikoissa äänestyspaikoille osoittamaan mieltään vaaleista, käsirysyihinhän se johti.