Tässä ollaan jo valmistutumassa joulun viettoon...lentoja ollaan alettu kattella ja näillä näkymin kolme viikkoa vietettäisiin Suomessa, mutta mitään lippuja vielä ei olla ostettu.

Aina espanjan tunnille mennessä tulee mieleen että enää ei viikolla tarvii tehdä muuta urheilua, kun tunnille päästäkseen pitää kiivetä vuorelle. Ei se vuori nyt niitä suurimpia ole, mutta saa siinä portaan poikineen kavuta. Espanja on puhekielenä alakanu sujumaan, yksi kaveri jota en ollut nähnyt puoleen vuoteen sanoi että puhun sujuvammin, enkä mieti enää niin pitkään mitä meinaan sanoa. Myös espanjan opettaja kysyi joskko halauisin tehdä tasokokeen uudestaan, jos vaikka ylemmälle kurssille mut siirtäisi, mutta kieltäydyin kun verbit meenneessä aikamuodossa tuottavat vielä ongelmia. Sanoi että jos kokeillaan kuukauden päästä uudestaan. Eli tais kesätöistä olla muutakin kuin rahallista hyötyä.

Mikel menee taas viikonlopuksi töihin, joten ei mitään sen erikoisempaa tulla (taaskaan) tekemään. Pitäis itse muistaa soittaa siskontyölle synttärionnittelut ja siivota kämppä...   Ehkä mennään yksille baskijuhlille paikallisten kavereitten kanssa sunnuntaina tai vaan katsotaan F1 kisat.

Yks kaveri joka oli vapaaehtoistöissä Perussa tämän kesän, palasi viime viikolla tänne. Kaverin koko ulkoinen olemus oli kuin suoraan  elokuvasta Tuuliajolla (?)  (cast away) .  Hillitön parta ja  se oli laihtunut kohtalaisesti.   Kaveri kertoi että  Perussa sitä oli tuijotettu kuin avaruuden oliota, kun se asui pienessä 1000 ihmisen kylässä. Perulaiset ovat lyhyitä, mustatukkaisia ja kaikilla on samanlaiset kasvonpiirteet ja kaveri ei ollut oikein samaa kokoluokkaa ja kasvot eivät olleet paikalliset. Meinasi että jos minä menisin sinne näin blondina, niin kaikki juoksisivat karkuun, koska  monet ei olleet edes ruskeahiuksista tyyppiä aikasemmin tavannut.  Kaverin kotono ei ollut edes juoksevaa vettä, jos halusi pestä ittensä lämpimällä vedellä, niin vesisaavi täynnä vettä pihalle ja sitten kuumimman auringonpaisteen jälkeen se oli lämmennyt. (ja asian vieretä: OK, ei meidän asunto ole nyt ihan Suomen tasoa, mutta sentään lämmintä vettä saadaan jo aamulla, pitäis aina tällasten tarinoiden jälkeen olla kiitollinen niistä pienistäkin asioista.)

ei kait tässä sen kummempaa tälläkertaa..